INICI DE TEMPORADA AL PUIGMAL

23/11/11


Quina manera de començar la temporada d’esquí de muntanya!!
Fa 15 dies el Roger ja va fer el Puigmal i avui hi torna amb mi.
Deixem el cotxe a l’aparcament i amb els esquís a l’esquena ens toca caminar uns 15 minuts,
 



fins a creuar el rierol, aquí ja trobem la neu, estem a uns 2200 metres i ja ens calcem els esquís, set mesos sense fer-ho ja ho trobava a faltar.


Anem pujant i vaig quedant parat de la neu que hi ha, no pugem per la ruta de sempre, avui pujarem més per l’esquerra  per que volem baixar un tros cap a la banda de Núria.
Anem guanyant alçada, la neu està molt bé i ja comencem a fer alguna volta maria, i com mes amunt estem mes notem el fort vent que fa, és la única pega del dia, arribem al coll, a la dreta el Puigmal i a l’esquerra el pic Petit de Segre, aquí toca treure les pells i fem una ullada ràpida a la magnífica vista de la Coma de l’Embut, ben nevada i amb el sol que la il·lumina, sembla que ens cridi a deixar-hi la nostre petjada en forma de esses, i sense pensar-nos-ho gaire ens tirem avall.
La primera baixada de la temporada, quina satisfacció, anem parant per anar contemplant les nostres petjades ben marcades, i continuem baixant fins a la Fontalta aproximadament, on busquem on amagar-nos del vent, sense èxit, per fer un mos i agafar forces per tornar amunt.
Des de aquí anem directes cap al cim del Puigmal, que no el veiem però s’intueix, pugem per l’esquerra de la Coma de l’Embut, i arribem al cim lluitant contra el vent.
El dia esta destapat, amb el vent que fa, i tenim unes magnífiques vistes però ens fem la foto, traiem les pells i ràpid avall que si no quedarem glaçats.


Aprofitem la bona baixada que ens queda i fins l’últim trosset de neu que trobem, ara a tornar a carregar els esquís i caminar fins al cotxe, que per ser el primer dia no em puc queixa gens.

2 comentaris:

  1. Anònim27.11.11

    Ostres,tot i que la Neu va arribar a casa del Roger a principis d'Ocubre,sí que ha tardat a arribar a les muntanyes, pero quina neu més maca fins i tot sembla que sap greu trepitjarla. Quines figures que ha fet la neu, suposo que hi ha ajudat el vent.Em feu molta enveja.
    Glò.

    ResponElimina
  2. Tieta5.12.11

    Que maco és veu tot aixó tan nevat. Una altra a la llista. Un petó

    ResponElimina