Canal del Tunel a les Puntes de la Vinyola

20/04/2017
 Per acomiadar la meva temporada segurament, i no per falta de condicions, sinó perquè el cap ja està en mode estiu, fem una matinal per la zona de Porté.


Portàvem la idea al cap des de feia temps, i aprofitem les bones condicions i el bon temps per anar cap a les Puntes de la Vinyola. Des de l’estació de Porté sortim amb els esquis als peus i sense cap pèrdua ni dificultat ens anem endinsant per el fons de la vall, i poc a poc i guanyant alçada ens plantem sota les Puntes on veiem a la dreta del tot la Canal del Túnel.
arribant a la canal
Vistes de la canal
Des de sota es fàcil distingir-la per el bloc encastat que haurem de passar per sota i que dona nom a la canal.
El primer tram de canal el trobem que es pot fer per l’esquerra,on hi ha una reunió per fer en mixta i poc gel, o evitar els primers 10 metres per l’esquerra amb neu dura i fàcil de progressar.
Muntem reunió i el Roger tira amunt, fem un pas de mixta per entrar al díedre i un cop dins amb neu dura anem tirant, assegurant els passos, fins als blocs que formen el túnel, on trobem un friend tant ben posat que ens ajuda a superar l’últim pas del llarg, aquí trobem una altre reunió que aprofitem,

Un cop superat el bloc
El Roger sota el bloc



















 a partir d’aquí no té complicació, uns 30 metres de neu dura i gel que ens porta fins a sota el ressalt final de roca, on muntem reunió per fer l’últim pas protegits, un tram de roca d’uns 10 metres no massa complicat però que no pots badar i que el Roger supera assegurant els passos.

Dalt la canal
A partir d’aquí empalma amb la canal que puja per la dreta fins a arribar dalt, es aconsellable tirar avall i més si es va amb els esquis com nosaltres. La baixada per aquesta canal no es complicada, no la trobem gaire traçada i amb neu dura, anem baixant fins a trobar les pistes i arribar al cotxe.

Ressenya nº22

Descripció




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada