BARRANC DEL FORAT NEGRE

29/06/11

És dimecres després de Patum, encara arrosseguem la ressaca, ens hem de posar a lloc de mica en mica i a sobre fa una calor que no hi ajuda gaire!!
El Roger té una bona idea, suar una mica, mullar-nos i a sobre jo descobriré un barranc al costat de casa, ell fa poc que hi ha estat i així hem fa de guia.

Sortim de Berga a les 9 del matí cap a Vallcebre, no hi ha gaire estona de cotxe, però repassem La Patum i les anècdotes tres o quatre vegades, de fet des de que es va acabar encara no ens havíem trobat i hem de repassar tots els dies!!
Arribem a Vallcebre i creuem tot el poble per el carrer principal, quan ja sortim del poble, per la carretera de Peguera, agafem el segon trencant a l’esquerra i a uns 150m passem un pontet, que és on acabarem el barranc, i nosaltres deixem el cotxe aquí, sobre una fabrica vella.
Ara preparem la motxilla i pugem a peu pel camí de Vallcebre al pla de la Barraca, és la carretera que hem deixat i que ens porta fins al costat del mirador de Vallcebre, aquí és on suem...



No són mes de 25-30 min i tot i que fa una bona calor anem pujant tot xino-xano fins ha arribar a un encreuament on veiem l’indicador del mirador i on nosaltres ens canviem i equipem per començar el barranc, com fa tanta calor només ens posem la part de dalt del neoprè.


Travessem el primer rierol i ja veiem un passamà que ens ajuda a baixar fins l’inici del barranc i on muntem el primer ràpel, en el segon passem per dins un forat de la roca, però si es vol es pot evitar i passar per fora, nosaltres passem per dins, i tot i que no baixa massa aigua fem la primera remullada.

Tots els ràpels estan equipats amb dues anelles, excepte un que hi ha un parabolt , i el que et porta al forat negre es pot fer per la dreta, amb dues anelles, o com nosaltres, per l’esquerra on hi ha dues bagues en un pi i es fa mes directe,

         aquí fem un cop d’ull al forat negre, seguim baixant i trobem la marmita penjada,


 és el tros mes maco del barranc, i sembla que aquí es pugui saltar, però fem cas de la ressenya i rapelem, i fem ben fet per que no hi ha gaire fondària,


                  arribem al salt, que tot i no ser massa alt és maco per que es un pas estret .

Aquest tros final no fem tots els ràpels, algun pas el salvem desgrimpant que no és gaire difícil.
Aquí arribem al final del barranc i aprofitem per acabar-nos de remullar en unes boniques basses que hi ha sota el pont.

A baixar el barranc hem estat una hora i mitja aproximadament.
Ara ens canviem, ens eixuguem i cap a Vallcebre a fer el cafè, ja estem una mica mes a lloc i hem esquivat la calor del matí.

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1815940

1 comentari: