Pedraforca, via Gran Diedre

24/07/12


Com que anem d’hora deixem el cotxe a sota el muntacàrregues i pugem direcció al refugi per saludar al Jordi.


Després de fer-la petar una mica agafem el camí direcció al Verdet, fins que ens sembla que hem de començar a enfilar per arribar a peu de via, després d’embolicar-nos una mica sortim a peu de via de la Pany, i ja només hem de flanquejar una mica a la dreta per trobar els 2-3 primers llargs del Gran Diedre que ens portaran fins als passamans que venen del ràpel de la Pany.

A partir d’aquí és on comença la via, cinc llargs amb un grau màxim de V+, que jo crec que ho és...

Durant els cinc llargs trobem pitons, alguna vaga, a les reunions trobem una anella, i en alguna a més hi ha un parabolt.




Nosaltres portem un joc de tascons i friends i alguna cinta llarga­.



Un cop acabats els llargs trobem una inscripció a la pedra on ens indica la sortida de la via que està marcada amb pintura vermella.



Després de fer uns 4 llargs més quedem a sota del Collet de la Cova, i aquí ja ens desequipem i continuem a l’esquerra, seguint les marques vermelles per un caminet que ens fa baixar cap a sota del Gat i cap a la tartera, per agafar el camí del refugi.

Em trigat quatre hores i mitja a fer tota la via, comptant els primers llargs, el Gran Diedre i els de després per arribar a la sortida.
Un matí magnífic per retornar a escalar al Pedraforca després de tant temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada